Matsedel

Gönsaker och frukt kommer från Sorunda grönsaker. Fisken vi handlar från Ekofisk är MSC-märkt. Vi handlar kött direkt från Värmdö slakteri i form av lamm och nöt som betat i Stockholms skärgård. Vi varierar veckans matsedel med att ha fisk två gånger i veckan och vegetariskt minst en gång i veckan. Bröd till mellanmål och soppa bakas flera gånger i veckan av Sofia.

Murrika Soppa jul

Matsedel vecka 36.

Måndag:

Ugnsgratinerad falukorv med ris samt sallad/grönsak.

Veg; Ugnsgratinerad sojakorv / nötfalukorv med samma tillbehör.

Tisdag:

Sejfilé med potatis & remouladsås samt sallad/grönsak.

Veg; Grönsaksbiffar med samma tillbehör.

Onsdag:

Kryddig linssoppa med egengjord färskost samt hembakat bröd & pålägg sallad/grönsak.

Veg;

Torsdag:

Pasta med pesto samt sallad/grönsak. ;))

Veg;

Fredag:

Fisk med potatis samt sallad/grönsak.

(Vi handlar nu färsk fisk från Eko Fisk som beställs dagen innan vilket gör att jag inte kan skriva ut vilken fisk det blir)

Med reservationer för ändringar för specialkost!

;)) Betyder att mat rätten är önskad av eleverna.

Mellanmål

Måndag

Naturell mild lättyoghurt med bär & hemgjord müsli eller smoothie med frukt.

Tisdag

Smörgås med pålägg och frukt.

Onsdag

Havregrynsgröt med mjölk.

Torsdag

Smörgås med pålägg och frukt.

Fredag

Fredagsmys.

Ändringar av mellanmål kan förekomma under terminen!