Matsedel

Gönsaker och frukt kommer från Sorunda grönsaker. Fisken vi handlar från Ekofisk är MSC-märkt. Vi handlar kött direkt från Värmdö slakteri i form av lamm och nöt som betat i Stockholms skärgård. Vi varierar veckans matsedel med att ha fisk två gånger i veckan och vegetariskt minst en gång i veckan. Bröd till mellanmål och soppa bakas flera gånger i veckan av Sofia.

Murrika Soppa jul

Matsedel vecka 12.

Måndag:

Korvgryta med potatis samt sallad/grönsak.

Veg; Sojakorvsgryta med samma tillbehör.

Tisdag:

Ugnsstekt koljafilé med potatis & remouladsås samt sallad/grönsak.

Veg; Bönbiffar med samma tillbehör.

Onsdag:

Tomatsoppa med makaroner samt hembakat bröd & pålägg sallad/grönsak.

Veg;

Torsdag:

Lins & halloumi biffar med matvete & youghurtsås samt sallad/grönsak. ;))

Veg;

Fredag:

Fisk med potatis samt sallad/grönsak.

(Vi handlar nu färsk fisk från Eko Fisk som beställs dagen innan vilket gör att jag inte kan skriva ut vilken fisk det blir)

Med reservationer för ändringar för specialkost!

;)) Betyder att mat rätten är önskad av eleverna.

Mellanmål

Måndag

Naturell mild lättyoghurt med bär & hemgjord müsli & knäckebröd.

Tisdag

Smörgås med pålägg och något varmt att dricka.

Onsdag

Pannkakor med bär & keso/hembakat bröd med pålägg mjölk/vatten (den veckan som soppa äts blir det pannkakor).

Torsdag

Hembakad mellanmålsbulle med varmt att dricka.

Fredag

Naturell mild lättyoghurt med bär & hemgjord müsli samt frukt.

Ändringar av mellanmål kan förekomma under terminen!